2015

Klinisch Fysicus Radiologie & Nucleaire Geneeskunde in opleiding

m/v 36 uren 100%

Afdelingen Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Een functie tot Klinisch Fysicus Radiologie & Nucleaire Geneeskunde in opleiding is beschikking gekomen binnen de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Het betreft een opleidingsplaats voor 4 jaar overeenkomstig de eisen van de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus (voor meer informatie zie: www.stichtingOKF.nl). De opleiding staat onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (www.nvkf.nl).

Functieomschrijving:

Wij bieden een opleiding tot klinisch fysicus met subspecialisatie Radiologie & Nucleaire Geneeskunde in een moderne, multidisciplinaire omgeving. Het accent bij de opleiding zal komen te liggen op klinische innovatie en wetenschap. Een half jaar van de opleiding zal bij de afdeling Algemene Klinische Fysica in het Máxima MC (Veldhoven) plaatsvinden. De opleiding biedt een volledig jaar ruimte voor klinisch-wetenschappelijk onderzoek. Met de overige klinisch fysici in opleiding van andere subspecialismen (Audiologie, Radiotherapie en Algemeen) wordt er gezamenlijk onderwijs gevolgd in de regio.

Functievereisten:

Een universitaire (Master) opleiding (Technische) Natuurkunde/Fysica of aanverwante studie, erkend door het Consilium van de stichting OKF, met affiniteit voor het werken in een ziekenhuisomgeving. Een wetenschappelijke promotie of een uitgesproken interesse in wetenschappelijk onderzoek heeft een duidelijk voordeel in een academische setting. Van de kandidaat worden goede communicatieve vaardigheden verwacht aangezien wordt samengewerkt met veel verschillende disciplines.

Over de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde:

De afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde omvatten alle toepassingen van medische beeldvorming t.b.v. de patiëntenzorg (diagnostiek en behandeling) en het klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Beeldvorming is een multidisciplinair vakgebied in het Maastricht UMC+, waarbinnen (5) klinisch fysici, (2) klinisch fysici in opleiding, radiologen, nucleair geneeskundigen,

radiochemici, apothekers, stralingsdeskundigen, laboranten en wetenschappers werkzaam

zijn. Beide afdelingen dragen tevens zorg voor de medische opleiding Radiologie & Nucleaire Geneeskunde. De afdelingen beschikken over de meest moderne beeldvormende apparatuur (US, CR, CT, (hoog-veld) MRI, SPECT, PET-CT, PET-MRI, etc), een dosimetriecentrum en werken nauw samen met de afdeling Medische Instrumentatie & Instrumentatie Technologie ten aanzien van kwaliteitszorg. Tevens zijn er klinisch fysici en klinisch fysici in opleiding werkzaam in aanverwante disciplines.

De klinisch fysici hebben een duidelijke rol in de levenscyclus van apparatuur, stralingshygiëne, medisch-technologische innovatie, onderwijs en wetenschappelijk

onderzoek. Beeldvorming wordt gezien als een onontbeerlijk speerpunt binnen het Maastricht UMC+.

Over het Maastricht UMC+:

Het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht vormen samen het Maastricht UMC+, met als kerntaken: patiëntenzorg, onderwijs en opleiding en onderzoek.

Aanstelling:

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding conform artikel 2.4.4. van de

CAO UMC.

Werktijden:

U wordt aangesteld voor gemiddeld 36 uur per week conform de voor deze functie geldende

werktijdenregeling.

Arbeidsvoorwaarden:

De CAO Universitair Medische Centra (UMC) is op deze functie van toepassing. Wij bieden een eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorziening, collectieve ziektekostenverzekering, CAO a la Carte, en Persoonlijk (ontwikkelings-)budget.

Salaris:

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4486,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 11A van de Cao umc.

Inlichtingen:

Informatie over deze vacature kunt u inwinnen bij de klinisch fysici prof.dr.ir. W.H. Backes (opleider) (w.backes@mumc.nl ) of dr. C.RL.P.N. Jeukens (vervangend opleider) (cecile.jeukens@mumc.nl ), tel. 043-3874910. Voor specifieke vragen over Nucleaire Geneeskunde kunt u terecht bij ir. R. Wierts (roel.wierts@mumc.nl ).

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kunt u contact opnemen met solliciteren.wervingselectie@mumc.nl

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl

Sollicitatie mogelijkheden:

Wij verzoeken u vóór 25 april 2016 digitaal te solliciteren via onze website

www.werkenbijmumc.nl

U kunt solliciteren door gebruik te maken van de “solliciteren” knop.

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld