Wetenschapswinkel

De Wetenschapswinkel UT is de connectie tussen universiteit en samenleving. We zijn actief voor klanten in de regio Twente die willen profiteren van de vakkennis, aanwezig op de Universiteit Twente.

We doen onderzoek, geven advies of zoeken kennispartners voor: stichtingen, verenigingen, non-profitorganisaties en ondernemers in kwetsbare sectoren.

Klanten kunnen de Wetenschapswinkel UT vrijblijvend benaderen om de mogelijkheden voor onderzoek of advies nader te bespreken.

Ook kan men hier direct een aanvraag indienen. U hoort dan spoedig van ons.

De intake is gratis, de uitvoeringskosten blijven beperkt. De projecten worden zoveel mogelijk geplaatst binnen het lopende onderwijs en onderzoek aan de Universiteit Twente.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 053-489 3848 of mailen naar: e.reimerink@kennispark.nl

U kunt ons ook volgen op Twitter.

Laatste nieuws

debat

Een grensoverschrijdend wetenschappelijk debat.

Studium Generale en de Wetenschapswinkel van de Universiteit Twente organiseerden samen met stichting Huize Aarde en het Koninklijk Instituut van Ingenieurs een wetenschappelijk debat met deskundigen uit Duitsland en Nederland over een probleem dat in deze regio aan weerszijden van de grens speelt: de zoutcavernes die ontstaan ten gevolge van de zoutwinning in deze regio. ... lees verder

High Tech Human Touch

Nieuwsbrief oktober 2015

​​Onze connecties met het Cleantech Centrum in Zutphen hebben binnen een jaar tijd vijf projecten opgeleverd die heel gevarieerd zijn wat betreft inhoud en aanpak. Toch is er een duidelijke gemene deler: de vraagstukken van overheden en MKB-ondernemers uit de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen), hebben een onvervalst duurzaam karakter.
U leest hierover in onze nieuwsbrief van oktober 2015. ... lees verder

Bibl Hgl

High Tech Human Touch - Lezingen over wetenschap en technologie

Bibliotheek Hengelo organiseert samen met de Wetenschapswinkel UT twee lezingen op het gebied van wetenschap en technologie. ... lees verder

PP verbeek

Vrede door techniek: van drones tot flitspalen

Het symposium ‘Vrede door techniek’ in het Amphitheater van de Vrijhof werd georganiseerd door Studium Generale, de Wetenschapswinkel UT, Enschede voor Vrede en studieverenigingen Daedalus (industrieel ontwerpen) en Ideefiks (wetenschapsfilsofie). ... lees verder