STUDEREN IN HET BUITENLAND

De bachelor opleidingen van de faculteit TNW bieden diverse mogelijkheden om een internationale dimensie aan je kennis en ervaring toe te voegen.

Daarmee kun je bepalen of "het buitenland" je bevalt en in hoeverre je dat in je loopbaan een rol wilt laten spelen.

Om tijdens de master een ‘internationale component’ toe te voegen is het verstandig om tijdens het derde jaar van de bachelor alvast een goede planning te maken en in overleg met de toekomstige afstudeerhoogleraar een geschikt vakkenpakket samen te stellen.

Omdat de UT een verblijf in het buitenland een waardevolle component in de studie vindt, zijn er een aantal stimulerende maatregelen beschikbaar; begeleiding bij formulering en uitvoering van een internationaal project en subsidie voor een buitenlandverblijf, zoals het Twente Mobility Fund (TMF-fonds) en de Erasmusbeurs.

In alle gevallen van een studie in het buitenland geldt dat je voor aanvang van de studie goedkeuring verkregen hebt van je eigen opleiding. Het studieprogramma wordt over het algemeen opgesteld in overleg met de studieadviseur, een van de docenten, de afstudeerhoogleraar en/of de mobiliteitscoördinator.

De examencommissie moet voor vertrek goedkeuring hebben verleend.

Op basis van deze goedkeuring kan de student van te voren bepalen hoeveel EC de studie in het buitenland maximaal kan opleveren.

Curriculum onderdelen m.b.t. studeren in het buitenland kunnen zijn:

·

vakken volgen bij een buitenlandse universiteit in het kader van een Erasmus programma

·

minor

·

bacheloropdracht

·

internationale studiereis

Voor meer informatie over de mogelijkheden, buitenlandse universiteiten en alle regelingen, beurzen, formulieren en de coördinatie van de uitwisseling kun je terecht bij het stagebureau van TNW.

Start je oriëntatie met het invullen van het aanmeldingformulier in SMS via de webapplicaties op de UT site.

Let op: Bij aankomst in het buitenland graag het meldingsformulier invullen in SMS.

Maak op tijd een afspraak met de coördinator van TNW.

Meer informatie over studeren in het buitenland staat op de site van Blackboard onder ‘Study Abroad TNW’ (onder ‘organizations’).

Internship and Mobility coordinator TNW

TNW Assistant Internship and Internationalization

Betty Folkers

Annemiek Vos

Horsttoren 609

Horsttoren 605

+31 53-4892772

+31 53-489 3932

stagetnw@utwente.nl

stagetnw@utwente.nl

Experience the Mobimap app!