Professional Doctorate in Engineering

Is uw organisatie op zoek naar een multidisciplinaire ontwerper of wilt u uw personeel een hoogwaardige ontwerpersopleiding aanbieden?

Heeft u in uw organisatie een technisch probleem dat u opgelost wilt hebben of staat u voor een uitdagend ontwerpvraagstuk?

Dan kan inschakeling van een PDEng trainee voor u een aantrekkelijke optie zijn.

PDEng (Professional Doctorate in Engineering)

Een PDEng trainee volgt een post-Master ontwerpersopleiding aan de Universiteit Twente met een duur van 2 jaar. De PDEng-opleidingen van de Universiteit Twente leiden in samenspraak met het bedrijfsleven mensen op die in staat zijn hoogwaardige, creatieve en vernieuwende ontwerpen te maken voor complexe ontwerpersvraagstukken met een multidisciplinair karakter. Dit betekent dat ontwerpers van deze opleidingen in staat zijn:

·

zelfstandig een ontwerp te maken voor multidisciplinaire vraagstukken;

·

zelfstandig en in samenwerking met collega’s een bijdrage te leveren aan een groter ontwerp;

·

snel te schakelen tussen verschillende detail niveaus;

·

richting te geven aan de totstandkoming van een ontwerp in teamverband.

De PDEng programma’s combineren wetenschappelijk onderzoek in een industriële context met onderwijsmodules uit een breed scala aan onderwerpen. Daarbij ligt de focus sterk op technologisch ontwerpen. De PDEng-opleiding biedt een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject aan. In deze opleiding staat het ontwerpen centraal en wordt het ontwerpproject door de opdrachtgever aangedragen. Tijdens het ontwerptraject worden de door de trainee verworven kennis en vaardigheden omgezet in technologische innovaties. De opleiding heeft een verbredend en verdiepend karakter, waar ruime aandacht wordt gegeven aan de professionele ontwikkeling van de kandidaat zelf. Het opleidingstraject wordt in samenspraak met uw organisatie vormgegeven.

Civiele Techniek, Energie & Procestechnologie, Zorglogistiek, Maintenance of Robotica?

De Universiteit Twente kan u technologische ontwerpers in vijf specialismen bieden; Civiele Techniek, Energie & Procestechnologie, Zorglogistiek, Maintenance en Robotica.

Civiele Techniek:

De Universiteit Twente heeft een PDEng programma ontwikkeld waarbij trainees zich kunnen richten op het ontwerpen van technologische toepassingen binnen één van de drie pijlers:

·

Water Engineering and Management

·

Transport Engineering and Management

·

Construction Management and Engineering

Middels deze pijlers kunnen wij gericht trainees opleiden binnen uw tak in de civiele sector.

Voor de PDEng in Civiele Techniek zijn er samenwerkingen met het bedrijfsleven waarvoor de opleiding en bedrijven per direct op zoek zijn naar meerdere trainees. Zie de volgende links voor meer informatie:

·

Projecten bij ZoArg

·

Projecten bij ASPARi

Voor meer opleiding specifieke informatie verwijzen we u graag door naar het opleiding specifieke deel.

Energie & Procestechnologie

Het PDEng programma in Energie & Procestechnologie focust zich op het ontwerpen van technische oplossingen in voedings-, energie en procesindustrie. Het programma is gebaseerd op de vraag vanuit de markt en houdt daarbij sterk rekening met kwaliteit, milieu en duurzaamheid.

Voor meer opleiding specifieke informatie verwijzen we u graag door naar het opleiding specifieke deel.

 

Zorglogistiek

De PDEng-opleiding Zorglogistiek leidt op tot ontwerper die met Operations Research / Operations Management / Management Science technieken in staat is complexe optimalisatie en verbetertrajecten in de gezondheidszorg uit te voeren. Ontwerpopdrachten kunnen op een groot aantal fronten in de zorg plaatsvinden, zoals binnen de polikliniek, operatiekamer of intensive care, maar ook bij de ambulancedienst of afdeling inkoop.

Het opleiding specifieke deel van deze opleiding is momenteel onder constructie. Neem voor meer informatie over dit nieuwe programma contact op met prof.dr. R.J. Boucherie (opleidingsdirecteur PDEng in Zorglogistiek) via r.j.boucherie@utwente.nl of +31 53 489 3524.

Maintenance

De PDEng opleiding Maintenance leidt ontwerpers op die in staat zijn om vanuit een multidisciplinair perspectief voor een gegeven systeem een efficiënt en effectief onderhoudsproces te ontwerpen. Daarbij moeten de ontwerpers in rekening houden met de randvoorwaarden van zowel technische (faalgedrag, monitoring, data-analyse), financiële (life cycle costs), logistieke als organisatorische aard.

Het opleiding specifieke deel van deze opleiding is momenteel onder constructie. Neem voor meer informatie over dit nieuwe programma contact op met prof.dr.ir. D.J. Schipper (opleidingsdirecteur PDEng in Maintenance) via d.j.schipper@utwente.nl of +31 53 489 2469.

Robotica

De technologisch ontwerper in de Robotica creëert innovatieve robot technische oplossingen voor medische, industriële en veiligheidstoepassingen. Denk hierbij aan operatieve of revalidatie robotica, lasrobots voor in de metaalindustrie, en zelfstandig opererende inspectierobots. Om deze robots te ontwerpen, is een multidisciplinaire aanpak vereist waar werktuigbouwkunde, elektrotechniek, informatica en regeltechniek elkaar ontmoeten.

Voor meer opleiding specifieke informatie verwijzen we u graag door naar het opleiding specifieke deel.

 

Een PDEng trainee volgt een post-Master ontwerpersopleiding aan de Universiteit Twente met een duur van 2 jaar. De PDEng-opleidingen van de Universiteit Twente leiden in samenspraak met uw onderneming mensen op die in staat zijn hoogwaardige, creatieve en vernieuwende ontwerpen te maken voor complexe ontwerpersvraagstukken met een multidisciplinair karakter. 
De PDEng-opleiding biedt een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject aan. In deze opleiding staat het ontwerpen centraal en wordt het ontwerpproject door de opdrachtgever aangedragen. De opleiding heeft een verbredend en verdiepend karakter, waar ruime aandacht wordt gegeven aan de professionele ontwikkeling van de kandidaat zelf. Het opleidingstraject wordt in samenspraak met uw onderneming vormgegeven.

PDEng aan de Universiteit Twente – Een initiatief van de 3TU

Dankzij de inspanningen van de trainees én de gezamenlijke begeleiding door experts uit de organisatie en de universiteit Twente kunnen betrokken organisaties concrete innovatieresultaten boeken. Honderden organisaties maakten in diverse sectoren gebruik van de mogelijkheid samen te werken met één van de drie technische universiteiten van Nederland in een PDEng traject. De drie technische universiteiten verzorgen de ontwerpersopleidingen onder de vlag van het gezamenlijke Stan Ackermans Instituut, 3TU School for Technological Design. Kijk voor meer informatie op: www.3tu.nl/sai