NL EN DE
••• MENU

We want your touch
High Tech Human Touch 

Dat is waar de Universiteit Twente elke dag mee bezig is. Studenten en medewerkers geven daar op een unieke, enthousiaste manier hun eigen bijdrage aan. We zijn heel erg benieuwd naar jouw verhaal, jouw bijdrage. Laten we het samen ontdekken op de bachelor open dagen en master open dag. We want your touch!

Meld je aan voor de open dag 2014

Ben je op zoek naar een universitaire bachelor- of masteropleiding? Kom dan langs op onze open dag van de Universiteit Twente. Je kunt je hier aanmelden en de app downloaden.

Bachelor open dagen 14 & 15 november

Ben je een vwo-scholier? Dan ben je van harte welkom op vrijdag 14 en zaterdag 15 november. Meld je nu direct aan of bekijk eerst de website van de bachelor open dagen.

Master open dag 19 november

Rond je je bachelor af? Kom dan langs op woensdag 19 november. Meld je nu direct aan of bekijk eerst de website van onze master open dag.

Waarom zou ik voor Twente kiezen?

  • High tech, human touch: de Universiteit Twente integreert technologie en maatschappij
  • De enige universiteit in Nederland met een échte campus
  • De meest ondernemende universiteit
  • Uitgebreid aanbod van bachelor- en masteropleidingen

Maak kans op een retourtje Enschede Met de trein!

Enschede ver weg? Helemaal niet! Om dat te bewijzen verloten we dagretourtjes Enschede onder iedereen die zich in september aanmeldt. Waar in Nederland je ook vandaan komt, Enschede is je eindstation.

Help, ik kan niet!

Als je in november niet kunt, is er niets aan de hand. Ook in maart organiseren we open dagen: op 6, 7 en 11 maart 2015 ben je van harte welkom. Kun je daar niet op wachten? Dan kun je een dag meelopen met de studie van jouw keuze.

Meld je aan

Wil je deelnemen? Meld je dan aan en download de app voor Android en iOS waarmee je alles bij de hand hebt: je persoonlijke programma die dag, maar ook de QR-code die je nodig hebt.

Locatie en route

Je vindt de Universiteit Twente tussen Enschede en Hengelo.

Contact

Heb je een vraag? Ons studie-informatiecentrum bereik je via de chat, mail of telefoon.


Advanced Technology is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding. Je combineert de nieuwste technische kennis met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft.
De Academy of Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS), een interdisciplinaire opleiding voor topstudenten, integreert sociale en technische perspectieven tot een nieuwe kijk op technologie.
Biomedische Technologie is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Deze opleiding biedt je de perfecte mix van informatica en bedrijfskunde. Met jouw kennis van de ontwikkeling en het gebruik van geavanceerde IT-systemen word je de spil van het bedrijf.
Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.
Communicatie is van vitaal belang voor organisaties. In de opleiding Communicatiewetenschap leer je oplossingen ontwerpen voor communicatieproblemen en -uitdagingen in en tussen organisaties.
Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? De opleiding Creative Technology daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.
Deze Engelstalige opleiding focust op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt aan hightech toepassingen, zoals chirurgische robots of sensors voor medische doeleinden.
In de bacheloropleiding European Public Administration maak je kennis met de verschillende bestuursniveaus binnen Europa en leer je Europees beleid te relateren aan de lokale en globale realiteit.
Als gezondheidswetenschapper ben je een expert in het verbeteren van de organisatie en kwaliteit van zorg. De Universiteit Twente focust op het onderzoeken en managen van technologie in de zorg.
Tijdens de bacheloropleiding Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente leer je met technisch inzicht, creativiteit en gevoel voor consumentengedrag producten te ontwerpen of te verbeteren.
De Engelstalige bacheloropleiding International Business Administration geeft jou de vereiste kennis en vaardigheden voor een succesvolle carrière in het veeleisende internationale bedrijfsleven.
Psychologen bestuderen het gedrag van mensen. In de bacheloropleiding Psychologie leer je hoe je normaal en afwijkend gedrag observeert, verklaart, voorspelt en beïnvloedt.
Nieuwe materialen, producten en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente.
Als technisch bedrijfskundige gebruik je modellen en technieken om systematisch de sterke en zwakke plekken van een bedrijf te analyseren en voer je verbeterslagen uit.
Hoe help je patiënten met de modernste techniek? Een technisch geneeskundige ontwikkelt nieuwe veilige oplossingen voor diagnose en behandeling met behulp van techniek én past deze toe bij patiënten.
In een wereld vol vooruitstrevende automatisering speelt Technische Informatica een steeds belangrijkere rol. Er is bijna geen apparaat of bedrijf te bedenken dat kan werken zonder toepassing van ICT.
Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.
Overal waar moet worden gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde − al dan niet op de achtergrond − een doorslaggevende rol. De bacheloropleidingTechnische Wiskunde draait om de toepassingen.
Als werktuigbouwer ben je gefascineerd door hoe dingen werken en gebruik je jouw technische expertise om dingen te maken, verbeteren en onderhouden – van gadgets tot grote industriële installaties.
Overzicht alle Bacheloropleidingen
Advanced Technology
ATLAS University College
Biomedische Technologie
Business & IT
Civiele Techniek
Communicatiewetenschap
Creative Technology
Electrical Engineering
European Public Administration
Gezondheidswetenschappen
Industrieel ontwerpen
International Business Administration
Psychologie
Scheikundige Technologie
Technische Bedrijfskunde
Technische Geneeskunde
Technische Informatica
Technische Natuurkunde
Technische Wiskunde
Werktuigbouwkunde
Als technisch wiskundige combineer je de schoonheid en elegantie van wiskundige modellen en beschrijvingen en een grondige kennis van natuurkunde en techniek.
Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
Biomedische Technologie is een technische discipline die technologie, biologie en geneeskunde verbindt. Het accent ligt op onderzoek en productontwikkeling voor gezondheidszorg en klinische praktijk.
Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.
Als Business Information Technology-professional ben je een expert in het toepassen van IT-innovaties die de manier waarop bedrijven werken veranderen.
Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.
Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze opleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
Als je geïnteresseerd bent in ontwikkelingen in de informatietechnologie, dan is Computer Science de master voor jou. Hierin verdiep je jouw kennis en vaardigheden in dit snel veranderende vakgebied.
Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.
De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.
Als microsystemen, robotica of signaalverwerking voor biomedische toepassingen of telecommunicatie jouw passie zijn, dan is Electrical Engineering de opleiding voor jou.
De masteropleiding Embedded Systems richt zich op het ontwerp van geïntegreerde systemen.
Environmental and Energy Management is een eenjarige Engelstalige masteropleiding die wordt aangeboden door het CSTM – the Twente Centre for Studies in Technology and Sustainable Development
Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.
Dit Master programma heeft tot doel studenten en professionals op te leiden tot all-round managers en/of onderzoekers op het gebied van geo-informatie.
De mens moet een balans zien te vinden tussen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en bescherming van het milieu. Betrouwbare geo-informatie en managementinstrumenten zijn hierbij onmisbaar.
De master Health Sciences is een innovatieve opleiding met twee specialisaties: Health Services and Management en Health Technology Assessment and Innovation.
In Human Media Interaction draait alles om hoe mensen met machines werken. Enkele fascinerende voorbeelden hiervan die in de master aan bod komen zijn spraakherkenning en natuurlijk taalverwerking.
Het ontwerpen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten is een doorlopend proces. Tijdens de masteropleiding IDE leer je alles over de wereld van de industriële vormgeving.
De wereld van vandaag draait op technologisch geavanceerde en zeer complexe producten en diensten. We hebben bedrijfsprocessen nodig die daarbij passen.
Na je master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde voor de klas? Haal dan je eerstegraads lesbevoegdheid Leraar Voortgezet Hoger Onderwijs Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen (LVHOM).
Werktuigbouwkundigen richten zich op het ontwerp en de analyse van machines, constructies, producten en productieprocessen. Tijdens de masteropleiding ME verdiep je je in één van deze disciplines.
Wat is de beste manier om klinische experimenten op te zetten voor nieuwe medische behandelingen? Hoe kunnen we het aantal illegale immigraten schatten in Nederland?
De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.
In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.
Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology.
Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.
De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt de nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers die voorop gaan in de energierevolutie.
Systems and Control biedt een uitdagend tweejarig programma voor technische studenten met belangstelling voor analyse en besturing van complexe systemen in de breedste zin van het woord.
Technische Geneeskunde is een jonge wetenschap met toekomst. De maatschappij heeft namelijk steeds meer medici nodig die goede zorg en hoogwaardige technologie weten te combineren.
De master Telematics richt zich op het verbeteren van de interactie tussen mensen en geautomatiseerde processen door de toepassing van informatie- en communicatietechnologie.
Overzicht alle Masteropleidingen
Applied Mathematics
Applied Physics
Biomedical Engineering
Business Administration
Business Information Technology
Chemical Engineering
Civil Engineering and Management
Communication Studies
Computer Science
Construction Management and Engineering
Educational Science and Technology
Electrical Engineering
Embedded Systems
Environmental and Energy Management
European Studies
Geographical Information Management and Applications
Geoinformation Science and Earth Observation
Health Sciences
Human Media Interaction
Industrial Design engineering
Industrial Engineering and Management
Leraar VHO Maatschappij­­leer en Maat­schappij­­weten­schappen
Mechanical Engineering
Methodology Statistics for Behavioural Biomedical Social Sciences
Nanotechnology
Philosophy of Science Technology and Society
Psychology
Science Education and Communication
Sustainable Energy Technology
Systems and Control
Technical Medicine
Telematics
Media
Op zoek naar een studie...

Facebook
Social media
Facebook

Deel jouw foto's, video's en comments op onze fanpage!

Like us!
Gratis wifi
Gratis WiFi
#UTwente

Gratis WiFi op de campus. Aanmelden op ‘Enschede_stad_van_nu’. Praat ook met ons via social media.

Study Information Centre
Contact

Postbus 217
7500 AE Enschede

Gebouw de Spiegel
Kamer P 101
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
Bereikbaar van 9.00 - 17.00

053-4895489
study@utwente.nl
Share