Open dagen
NL EN DE
••• MENU
Open dagen

University of mind-blowing open days

Een Open Dag moet nieuwe openingen bieden, nietwaar? Doorgangen. Vergezichten. Nieuwe ruimte. Een aha-gevoel! Kom langs en laat je via de University of Twente transporteren naar een heel andere dimensie. Betreed een wereld waaruit geen terugkeer mogelijk is…

Meld je aan voor de open dag 2015

Ben je op zoek naar een universitaire bachelor- of masteropleiding? Kom dan langs op onze open dag van de Universiteit Twente (UT).

Bachelor open dagen

Ben je een vwo-scholier? Dan ben je van harte welkom op vrijdag 20 en zaterdag 21 november. Bekijk de website van de bachelor open dagen.

Master open dag

Rond je je bachelor af? Kom dan langs op donderdag 19 november. Bekijk de website van onze master open dag.

Waarom zou ik Twente kiezen?

  • High tech, human touch: de Universiteit Twente integreert technologie en maatschappij
  • De enige universiteit in Nederland met een échte campus
  • De meest ondernemende universiteit
  • Uitgebreid aanbod van bachelor- en masteropleidingen

University College Twente

De Universiteit Twente biedt een unieke Liberal Arts & Sciences opleiding waarin technologie en sociale wetenschappen worden gecombineerd. De opleiding heet Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS).

Meeloopdag

Kun je niet op wachten op de open dagen? Dan kun je een dag meelopen met de studie van jouw keuze.

Locatie en route naar de Universiteit

Je vindt de Universiteit Twente tussen Enschede en Hengelo.

Contact en vragen

Heb je een vraag? Ons studie-informatiecentrum bereik je via de chat, mail of telefoon. Je kunt ook onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ) bekijken. 


Advanced Technology is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding. Je combineert de nieuwste technische kennis met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft.
Biomedische Technologie is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Deze opleiding biedt je de perfecte mix van informatica en bedrijfskunde. Met jouw kennis van de ontwikkeling en het gebruik van geavanceerde IT-systemen word je de spil van het bedrijf.
Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie van deze projecten
Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je communicatievraagstukken van organisaties.
Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze Engelstalige opleiding daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.
De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.
Deze studie is een combinatie van European Studies en Bestuurskunde. Je leert over de oorzaken van complexe vraagstukken op lokaal, nationaal, en internationaal niveau en hoe je die kunt oplossen.
In deze opleiding leer je de organisatie en kwaliteit van de gezondheidzorg verbeteren. Hoe organiseer je de zorg het best voor de patiënt en houd je zorg tegelijkertijd betaalbaar en efficiënt?
De bacheloropleiding Industrieel Ontwerpen combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep.
Tijdens deze Engelstalige opleiding doe je kennis en vaardigheden op over zakelijke strategieën, die je nodig hebt voor een succesvolle carrière in het internationale bedrijfsleven.
Hoe ontstaat gedrag? Waarom gedragen mensen zich anders dan anderen? Wat is afwijkend gedrag? En wat normaal? Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Welkom in de wereld van de psychologie!
Nieuwe materialen, producten en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente.
Als technisch bedrijfskundige gebruik je modellen en technieken om systematisch de sterke en zwakke plekken van een bedrijf te analyseren en voer je verbeterslagen uit.
Hoe help je patiënten met de modernste techniek? Een technisch geneeskundige verbetert patiëntenzorg door het inzetten van medische technologie.
In een wereld vol vooruitstrevende automatisering speelt Technische Informatica een steeds belangrijkere rol. Er is bijna geen apparaat of bedrijf te bedenken dat kan werken zonder toepassing van ICT.
Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.
Overal waar wordt gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde een doorslaggevende rol. De bacheloropleiding Technische Wiskunde draait om de toepassing van wiskunde in de praktijk.
Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.
Werktuigbouwkunde is iets voor jou als je wilt leren hoe iets werkt en zoekt naar een brede technische studie. Een werktuigbouwer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen.
Overzicht alle Bacheloropleidingen
Advanced Technology
Biomedische Technologie
Business & IT
Civiele Techniek
Communicatiewetenschap
Creative Technology
Electrical Engineering
European Public Administration
Gezondheids­wetenschappen
Industrieel Ontwerpen
International Business Administration
Psychologie
Scheikundige Technologie
Technische Bedrijfskunde
Technische Geneeskunde
Technische Informatica
Technische Natuurkunde
Technische Wiskunde
Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS)
Werktuigbouwkunde
Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.
Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.
Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.
Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en meet- en regeltechniek. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.
Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze opleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.
Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.
De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.
Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.
Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.
Environmental and Energy Management is een eenjarige Engelstalige masteropleiding die wordt aangeboden door het CSTM – the Twente Centre for Studies in Technology and Sustainable Development.
Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.
De mens moet een balans zien te vinden tussen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en bescherming van het milieu. Betrouwbare geo-informatie en managementinstrumenten zijn hierbij onmisbaar.
Dit Master programma heeft tot doel studenten en professionals op te leiden tot all-round managers en/of onderzoekers op het gebied van geo-informatie.
De kwaliteit en efficiëntie van de zorg verbeteren door middel van het ontwerpen en evalueren van medisch-technologische, organisatorische en patiëntgerichte interventies en de toepassing daarvan.
Deze masteropleiding richt zich op intelligente, sociaal bewuste, interactieve systemen ontworpen om automatisch te voldoen aan de wensen van gebruikers.
Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.
Tijdens deze opleiding leer je om processen te ontwerpen, beheren en optimaliseren in complexe organisaties en bedrijven, in een globale context, met wiskundige modellen, computersimulaties en ICT.
Wil je na je master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde leraar worden? Haal dan in één jaar je eerstegraads-lesbevoegdheid en word docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.
U verwerft diepgaande kennis en vaardigheden die passen bij een breed georiënteerde risicomanagementprofessional. U leert systematisch risico’s te identificeren, beoordelen en prioriteren.
Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp en de analyse van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.
De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.
In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.
Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology.
De master Public Administration bereidt je voor op de politieke en bestuurlijke uitdagingen van onze complexe en steeds veranderende samenleving.
Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.
De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.
Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.
Technische Geneeskunde is een jonge wetenschap met toekomst. De maatschappij heeft namelijk steeds meer medici nodig die goede zorg en hoogwaardige technologie weten te combineren.
Communicatienetwerken, vooral het internet, zijn een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven geworden. Deze master onderzoekt alle aspecten van deze netwerken, van basistechnologie tot toepassing.
De tweejarige masteropleiding Water Technology wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari.
Overzicht alle Masteropleidingen
Applied Mathematics
Applied Physics
Biomedical Engineering
Business Administration
Business Information Technology
Chemical Engineering
Civil Engineering and Management
Communication Studies
Computer Science
Construction Management and Engineering
Educational Science and Technology
Electrical Engineering
Embedded Systems
Environmental and Energy Management
European Studies
Geo-information Science and Earth Observation
Geographical Information Management and Applications – Fulltime
Health Sciences
Human Media Interaction
Industrial Design Engineering
Industrial Engineering and Management
Leraar VHO Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen
Master Risicomanagement
Mechanical Engineering
Methodology and Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences
Nanotechnology
Philosophy of Science, Technology and Society
Psychology
Public Administration
Science Education and Communication
Sustainable Energy Technology
Systems and Control
Technical Medicine
Telematics
Water Technology
19, 20 & 21 november 2015
Open Dagen
Wil je onze Open Dagen bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

An ATLAS student at CERN
Ontdek
University College Twente

Zie verbanden die anderen ontgaan.
Ga wereldproblemen te lijf.

BSc. opleiding ATLAS
Media
Op zoek naar een studie...

Facebook
Social media
Facebook

Deel jouw foto's, video's en comments op onze fanpage!

Like us!
Gratis wifi
Gratis WiFi
#UTwente

Gratis WiFi op de campus. Aanmelden op ‘Enschede_stad_van_nu’.

Study Information Centre
Contact

Postbus 217
7500 AE Enschede

Gebouw de Spiegel
Kamer P 101
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
Bereikbaar van 9.00 - 17.00

053-4895489
study@utwente.nl
Share