BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Technische Natuurkunde
BSc

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde om.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is een Nederlandstalige driejarige studie en mag voor de derde keer op rij het kwaliteitszegel 'Topopleiding' dragen. Wil je meer weten over deze topopleiding? Lees hier dan meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, het studieprogramma of kom een keertje langs op onze universiteit en doe een meeloopdag.

Aanmelden

Bachelor Open Dagen November Technische Natuurkunde

Kom naar de open dag op vrijdag 14 of zaterdag 15 november. Bekijk hier het programma

Wat is Technische Natuurkunde?

Waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt, begint het werk van een technisch natuurkundige pas. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden ontdekken, het verschijnsel begrijpen en er iets mee doen. Een van de centrale vragen die je stelt, is dus hoe je het verschijnsel kunt toepassen.

Om het verschijnsel te kunnen beschrijven en om er iets mee te kunnen doen, moet je iets afweten van wiskunde en natuurkundige experimenten. Wiskunde is namelijk de taal van de technisch natuurkundige en het experiment is zijn gereedschap. Vanaf het begin van je studie krijg je te maken met wiskunde en tijdens de practica leer je hoe je een natuurkundig experiment opzet.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde in Twente

Als je ervoor kiest Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente te studeren, dan kies je voor kwaliteit. Hoogwaardig, projectgericht onderwijs, dat een directe koppeling met het natuurkundige onderzoek van de Universiteit Twente heeft, en studeren in een informele sfeer. Wat maakt de topopleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente uniek? Lees hier meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente.

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente en waarom zij ervoor gekozen heeft.


Meer informatie over Technische Natuurkunde

Vind je dit alles interessant en ben je nieuwsgierig van aard? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! Lees hier meer over het studieprogramma, de toelatingseisen en bekijk de carrièreperspectieven van een technisch natuurkundige.

BSc
Technische Natuurkunde
3 jr
Voltijd
NL
Pre-registratie
Open Dagen 6 en 7 maart 2015
Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2013
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2015
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie
Share
Chat offline (info)