Technische Natuurkunde
BSc

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde om.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is een Nederlandstalige driejarige studie en mag voor de derde keer op rij het kwaliteitszegel 'Topopleiding' dragen. Wil je meer weten over deze topopleiding? Lees hier dan meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, het studieprogramma of kom een keertje langs op onze universiteit en doe een meeloopdag.

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

Wat is Technische Natuurkunde?

Het werk van een technisch natuurkundige begint waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden erachter ontdekken, het verschijnsel begrijpen en met die inzichten iets doen. Een van de centrale vragen is telkens weer hoe je een bepaald natuurkundig verschijnsel kunt toepassen.

De taal van de technisch natuurkundige is wiskunde; het voornaamste gereedschap is het experiment. Om natuurkundige verschijnselen te kunnen beschrijven en toepassen, moet je dus iets afweten van wiskunde en natuurkundige experimenten. Daarom krijg je bij ons vanaf het begin van de opleiding te maken met wiskunde, terwijl je tijdens de practica leert je hoe je natuurkundige experimenten opzet.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde in Twente

In Twente staat vooral de praktische toepassing centraal: je leert niet alleen meer over verschillende natuurverschijnselen, maar tijdens de experimenten ga je er ook écht mee aan de slag. Het projectgerichte onderwijs in Twente is uniek, theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verweven. Als je benieuwd bent naar wat deze topopleiding verder uniek maakt, lees hier meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente.

STUDENT LIESBETH OVER DE OPLEIDING TECHNISCHE NATUURKUNDE

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de University of Twente en waarom zij voor deze opleiding gekozen heeft.

Meer informatie over Technische Natuurkunde

Vind je dit alles interessant, ben je op zoek naar een opleiding waarmee ja na je bachelor nog alle kanten op kunt en wil je meer weten over hoe de wereld om je heen werkt? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! Lees hier meer over het studieprogramma, de toelatingseisen en bekijk de carrièreperspectieven van een technisch natuurkundige.

BSc
Technische Natuurkunde
Topopleiding
3 jr
Voltijd
NL 100%
Instroommoment
1 september 2015
1 september 2016
Diploma
Bachelor’s degree in Technische Natuurkunde
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Matching
Op verzoek van student
20 & 21 november 2015
Bachelor Open Dagen
Wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2013
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2015
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie