BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Technische Natuurkunde
BSc
/ Studiekeuze
Opleiding gevonden?

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde om. Wil je meer weten over de opleiding? Lees hier dan meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, het studieprogramma of kom een keertje langs op onze universiteit en doe een meeloopdag.

Schrijf je in voor Technische Natuurkunde

Nog niet ingeschreven? Het kan nog steeds!
Twijfel je nog? Wij nemen contact met je op.

Wat is Technische Natuurkunde?

Waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt, begint het werk van een technisch natuurkundige pas. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden ontdekken, het verschijnsel begrijpen en er iets mee doen. Een van de centrale vragen die je stelt, is dus hoe je het verschijnsel kunt toepassen.

Om het verschijnsel te kunnen beschrijven en om er iets mee te kunnen doen, moet je iets afweten van wiskunde en natuurkundige experimenten. Wiskunde is namelijk de taal van de technisch natuurkundige en het experiment is zijn gereedschap. Vanaf het begin van je studie krijg je te maken met wiskunde en tijdens de practica leer je hoe je een natuurkundig experiment opzet.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde in Twente

Als je ervoor kiest Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente te studeren, dan kies je voor kwaliteit. Hoogwaardig, projectgericht onderwijs, dat een directe koppeling met het natuurkundige onderzoek van de Universiteit Twente heeft, en studeren in een informele sfeer. Technische Natuurkunde is een Nederlandstalige driejarige bacheloropleiding. Wat maakt de opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente uniek? Lees hier meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente.

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente en waarom zij ervoor gekozen heeft.


Meer informatie over Technische Natuurkunde

Vind je dit alles interessant en ben je nieuwsgierig van aard? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! Lees hier meer over het studieprogramma, de toelatingseisen en bekijk de carrièreperspectieven van een technisch natuurkundige.

/ BSc
Technische Natuurkunde
Campus Universiteit Twente
01 september 2014
14 & 15 nov 2014
Open Dagen

Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

/ keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie
Chat offline (info)