Technische Natuurkunde
/ CuriousU
Een summer school in festivalstijl
BSc

Bacheloropleiding Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde om.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente is een Nederlandstalige driejarige studie en mag voor de derde keer op rij het kwaliteitszegel 'Topopleiding' dragen. Wil je meer weten over deze topopleiding? Lees hier dan meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, het studieprogramma of kom een keertje langs op onze universiteit en doe een meeloopdag.

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

Wat is Technische Natuurkunde?

Waar het werk van een algemeen natuurkundige eindigt, begint het werk van een technisch natuurkundige pas. Als technisch natuurkundige wil je niet alleen een fysisch verschijnsel beschrijven, maar ook de wetmatigheden ontdekken, het verschijnsel begrijpen en er iets mee doen. Een van de centrale vragen die je stelt, is dus hoe je het verschijnsel kunt toepassen.

Om het verschijnsel te kunnen beschrijven en om er iets mee te kunnen doen, moet je iets afweten van wiskunde en natuurkundige experimenten. Wiskunde is namelijk de taal van de technisch natuurkundige en het experiment is zijn gereedschap. Vanaf het begin van je studie krijg je te maken met wiskunde en tijdens de practica leer je hoe je een natuurkundig experiment opzet.

De bacheloropleiding Technische Natuurkunde in Twente

Als je ervoor kiest Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente te studeren, dan kies je voor kwaliteit. Hoogwaardig, projectgericht onderwijs, dat een directe koppeling met het natuurkundige onderzoek van de Universiteit Twente heeft, en studeren in een informele sfeer. Wat maakt de topopleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente uniek? Lees hier meer over Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente.

Bekijk in dit filmpje wat Liesbeth leuk vindt aan de opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente en waarom zij ervoor gekozen heeft.

Meer informatie over Technische Natuurkunde

Vind je dit alles interessant en ben je nieuwsgierig van aard? Dan is Technische Natuurkunde jouw studie! Lees hier meer over het studieprogramma, de toelatingseisen en bekijk de carrièreperspectieven van een technisch natuurkundige.

BSc
Technische Natuurkunde
Topopleiding
3 jr
Voltijd
NL 100%
Instroommoment
1 september 2015
1 september 2016
Diploma
Bachelor’s degree in Technische Natuurkunde
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Matching
Op verzoek van student
20 & 21 november 2015
Bachelor Open Dagen
Wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2013
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2015
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie