Scheikundige Technologie
/ CuriousU
Een summer school in festivalstijl
BSc

Bacheloropleiding Scheikundige Technologie

Nieuwe materialen, producten en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente.

De BSc-studie Scheikundige Technologie is een hoogwaardige, uitdagende opleiding en voor de derde keer op rij topopleiding. Ben jij ambitieus? Dan is deze bachelor misschien wel wat voor jou. Een opleiding van hoog niveau met een goed carrièreperspectief.

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

Wat is Scheikundige Technologie?

Als scheikundig technoloog ben je in staat de wereld om je heen te veranderen. Bij de studie Scheikundige Technologie moduleer en ontwerp je grote en kleine productieprocessen, of je onderzoekt en karakteriseert de eigenschappen van nieuwe hightechmaterialen, of ontwikkelt deze. Denk aan materialen die vuil afstoten en hierdoor supersteriel zijn, een grootschalige fabriek die vele tonnen per uur produceert of een nanoreactor voor het menselijk lichaam, die slechts enkele microgrammen per dag afgeeft. De opleiding beschrijft het gebied van moleculaire en atomaire schaal tot aan fabrieksschaal.

Als chemisch technoloog durf je de uitdaging aan om complexe vraagstukken op te lossen en je bent niet alleen geïnteresseerd in natuurwetenschappen, maar je bent ook technisch aangelegd. Naast scheikunde zijn ook natuur- en wiskunde essentieel: de studie is sterk georiënteerd op de technologische toepassing van de chemie. Ook samenwerken en presentatietechnieken krijgen de nodige aandacht, zodat je je wetenschappelijke resultaten straks zo goed mogelijk kunt presenteren. Het toegepaste karakter van de opleiding zorgt voor veel variatie: maatschappelijke belangen, winstgevendheid, duurzaamheid, een goede planning en communicatie zijn vaak net zo belangrijk als de technologische oplossing.

De bacheloropleiding Scheikundige Technologie in Twente

De bacheloropleiding aan de Universiteit Twente onderscheidt zich door verschillende aspecten van andere opleidingen Scheikundige Technologie in Nederland, waaronder het projectgerichte onderwijs, de informele en persoonlijke sfeer en de hoge kwaliteit van het onderwijs.Wat maakt deze topopleiding verder zo uniek? Lees hier meer over de opleiding in Twente.

Bekijk in dit filmpje wat Joep leuk vindt aan de opleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente en waarom hij ervoor gekozen heeft.


Meer informatie over Scheikundige Technologie

Vind je dit alles interessant en wil je meer weten over hoe je door chemie de wereld om je heen kunt veranderen? Dan is Scheikundige Technologie studeren iets voor jou! Lees hier meer over het studieprogramma, de toelatingseisen en bekijk de  carrièreperspectieven van een scheikundig technoloog.

BSc
Scheikundige Technologie
Topopleiding
3 jr
Voltijd
NL 100%
Instroommoment
1 september 2015
1 september 2016
Diploma
Bachelor’s degree in Scheikundige Technologie
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Matching
Uitnodiging van de opleiding
20 & 21 november 2015
Bachelor Open Dagen
Wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2013
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Topopleiding
2015
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie