BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Scheikundige Technologie
BSc
/ Studiekeuze
Opleiding gevonden?

De bacheloropleiding scheikundige technologie

Over de bachelor Scheikundige Technologie

De bacheloropleiding Scheikundige Technologie is een hoogwaardige, uitdagende opleiding. Ben jij ambitieus? Dan is deze bachelor misschien wel wat voor jou . Een opleiding van hoog niveau met een goed carrièreperspectief.

Schrijf je in voor Scheikundige Technologie

Nog niet ingeschreven? Het kan nog steeds!
Twijfel je nog? Wij nemen contact met je op.

Verander de wereld

Als scheikundig technoloog ben je in staat de wereld om je heen te veranderen. Je ontwikkelt nieuwe producten en materialen of ontwerpt processen om nieuwe producten te maken. Denk aan materialen die vuil afstoten en hierdoor supersteriel zijn, een grootschalige fabriek die vele tonnen per uur produceert of een nanoreactor voor het menselijk lichaam die slechts enkele microgram per dag afgeeft.

De opleiding in het kort

Bij de opleiding Scheikundige Technologie moduleer en ontwerp je grote en kleine productieprocessen of onderzoek je de eigenschappen van nieuwe hightech materialen.

Dit doe je op moleculaire en atomaire schaal. Ook samenwerken en presentatietechnieken zullen de nodige aandacht krijgen, zodat je je wetenschappelijke resultaten straks zo goed mogelijk kunt presenteren.

Drie pijlers

Scheikundige Technologie

De opleiding Scheikundige Technologie in Twente bestaat uit drie pijlers: materiaalkunde, procestechnologie en nanotechnologie.

Materiaalkunde

Bij deze sector gaat het om het verbeteren van eigenschappen van materialen of om het ontwikkelen van stoffen met geheel nieuwe eigenschappen. In de scheikundige technologie is men altijd op zoek naar materialen met nieuwe elektrische, magnetische of optische eigenschappen, of hightech membranen, katalysatoren en biomaterialen.

Procestechnologie

In de procestechnologie draait het allemaal om het ontwikkelen en ontwerpen van processen voor de chemische industrie. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om grootschalige processen die vele duizenden kilo's per uur produceren, of om een kleine nanoreactor in het menselijk lichaam die per dag slechts enkele microgrammen medicijn aanmaakt.

Nanotechnologie

De fysische en chemische eigenschappen van materialen zijn op nanometerschaal kwantitatief maar ook kwalitatief anders dan op macroschaal. Nanotechnologie is een interdisciplinair onderzoeksveld dat zich bezighoudt met de bestudering van deze eigenschappen op een lengteschaal van 1 tot 100 nanometer.

In je element

Een scheikundig technoloog is creatief en gaat graag de uitdaging aan om nieuwe dingen te onderzoeken en bestaande productieprocessen te optimaliseren. Omdat je veel zult samenwerken, zijn ook je sociale vaardigheden van groot belang. Dankzij je getrainde blik op processen is het goed mogelijk om in een managementfunctie terecht te komen. Spreekt dit alles je aan? Dan ben je bij Scheikundige Technologie zeker in je element!

Meer informatie

Verdiep je hier verder in het studieprogramma van deze opleiding en wat je als student Scheikundige Technologie allemaal te wachten staat. Bekijk ook de toelatingseisen en hoe je je kunt inschrijven. Liever eerst nog wat meer informatie? Blader dan op je gemak door de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

/ BSc
Scheikundige Technologie
Campus Universiteit Twente
01 september 2014
14 & 15 nov 2014
Open Dagen

Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

/ Impressie
Joep over de opleiding
/ keuzegids.org
AWARD
Topopleiding
2014
Deze opleiding behoort tot de beste van Nederland
Meer informatie
Esther Slouwerhof
Esther Slouwerhof

De ene keer ben je bezig op moleculair niveau, de andere keer richt je je meer op de procestechnologie.

Chat offline (info)