BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Psychologie
BSc

De bacheloropleiding Psychologie


Hoe ontstaat gedrag? Waarom gedragen mensen zich anders dan anderen? Wat is afwijkend gedrag? En wat normaal? Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Welkom in de wereld van de psychologie!

In de bacheloropleiding Psychologie aan de Universiteit Twente bestudeer je menselijk gedrag en leer je hoe je dit gedrag kunt verklaren en beïnvloeden.

Lees meer over de opleiding Psychologie aan de Universiteit Twente, bekijk het studieprogramma, de toelatingseisen of meld je aan voor een meeloopdag met een student Psychologie.

Student Kim vertelt haar ervaring over de opleiding Psychologie

Wat is psychologie?

In de bachelor Psychologie bestudeer je het menselijk gedrag. Je maakt kennis met vijf basisgebieden:

  • Cognitieve psychologie: hoe werken de hersenen?
  • Sociale psychologie: hoe gedragen mensen zich in groepen?
  • Ontwikkelingspsychologie: hoe veranderen mensen van jong tot oud?
  • Persoonlijkheidspsychologie: hoe verschillen mensen van elkaar?
  • Klinische psychologie: hoe ontstaat afwijkend gedrag?

In het eerste studiejaar verdiep je je in de belangrijkste wetenschappelijke basisonderdelen van de psychologie. De kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan, pas je direct toe in projecten. Voorbeelden van projecten waar jij in het eerste jaar mee aan de slag gaat, zijn:

  • bewegen/sport stimuleren;
  • een rijsimulatorles ontwerpen voor mensen met ADHD;
  • een aanpak ontwerpen tegen pesten op het werk of in de klas;
  • een test ontwerpen om persoonlijke talenten te identificeren.

In het tweede en derde studiejaar verdiep je je verder in het vakgebied psychologie, via een aantal verplichte modules en keuzemodules. In het derde jaar kun je je kennis ook verbreden door onderwijs uit een ander vakgebied te kiezen. Daarnaast bereiden we je goed voor op de arbeidsmarkt, door onderwijs op het gebied van professionele en psychologische vaardigheden en onderzoek. Bekijk hier het volledige studieprogramma.  

Redenen om Psychologie aan de Universiteit Twente te studeren

Kies je voor Psychologie aan de Universiteit Twente, dan leer je het werkveld van een psycholoog al kennen tijdens je opleiding. In projectteams werk je aan actuele problemen uit de maatschappij.Je leert hoe je systematisch problemen analyseert en creatieve oplossingen ontwerpt door gedragsverandering. Nieuwe media en technologie, zoals smartphoneapplicaties, zijn onderdeel van de door jou ontworpen interventie. Als een van de kleinere universiteiten van ons land bieden we jou een open sfeer en persoonlijke aandacht. Lees meer over redenen om Psychologie te studeren.

Na de studie Psychologie: volop mogelijkheden

Na je studie kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de vijf specialisaties van de masteropleiding Psychology. Je kunt na je studie aan de slag in de gezondheidszorg. Ook bij de overheid, in het bedrijfsleven en het onderwijs bewijzen psychologen hun waarde. Op al deze plekken onderzoek en analyseer je gedrag en zoek je praktische, soms technologische oplossingen voor psychologische vraagstukken. Lees meer over de arbeidsmarkt na Psychologie

Meer informatie over Psychologie

Ben jij geïnteresseerd in mensen? En hoe het gedrag van mensen kan worden verklaard? Dan past de opleiding Psychologie goed bij jou. Lees dan meer over de numerus fixus en loting bij toelatingseisen, het studieprogramma en je carrièreperspectieven als afgestudeerd psycholoog. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

BSc
Psychologie
Campus Universiteit Twente
01 september 2015
3 jr
Voltijd
NL
Presentatie
Open dag Psychologie

14 en 15 november 2014

Download
Pre-registratie
Open Dagen 6 en 7 maart 2015
Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

Share
Chat offline (info)