BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Psychologie
/ 14 & 15 november
Open dagen Bachelor
BSc

De bacheloropleiding Psychologie

In de bacheloropleiding Psychologie aan de Universiteit Twente bestudeer je menselijk gedrag en leer je hoe je dit gedrag kunt verklaren en beïnvloeden. Jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities staan bij deze bacheloropleiding voorop. Heb je interesse in deze opleiding? Bekijk dan het studieprogramma, de toelatingseisen en hoe je je moet inschrijven. Ontdek de opleiding door je aan te melden voor een meeloopdag met een student Psychologie. 

Aanmelden

Bachelor Open Dagen November Psychologie

Kom naar de open dag op vrijdag 14 of zaterdag 15 november. Bekijk hier het programma

Student Kim vertelt haar ervaring over de opleiding Psychologie

Over menselijk gedrag

Tijdens de bacheloropleiding Psychologie bestudeer je menselijk gedrag. Het doel is om te leren welke factoren gedrag veroorzaken of beïnvloeden. Deze factoren kunnen in de persoon zelf zitten, maar kunnen ook uit de omgeving komen. Voorbeelden van onderwerpen waarnaar de psychologie onderzoek doet, zijn pestgedrag op school, somberheidklachten bij ouderen, overgewicht bij kinderen of het gebruik van cannabis. Als het gedrag beter wordt begrepen en dus kan worden verklaard en voorspeld, kan deze kennis worden ingezet om het gedrag positief te beïnvloeden en situaties te veranderen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, maar ook bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, de reclamewereld en in het onderwijs.

Verschillende stromingen binnen Psychologie

In het vakgebied van de Psychologie zijn in de loop der tijd verschillende stromingen ontstaan. Hoe mensen zich in groepen gedragen, onderzoek je bijvoorbeeld bij de sociale psychologie. De persoonlijkheidsleer richt zich juist op de verschillen tussen mensen. De ontwikkeling die een mens doormaakt, vormt dan weer het aandachtsgebied voor de ontwikkelingspsychologie. En in de cognitieve psychologie (of functieleer) wordt onderzocht hoe mensen waarnemen, leren, denken, spreken, onthouden en vergeten. Tot slot zijn stoornissen in het gedrag, denken en beleven van mensen onderdeel van de klinische psychologie. Deze opsomming is niet uitputtend, maar toont wel aan dat er veel verschillende aandachtsgebieden binnen de psychologie zijn. Wil je weten welke specialisaties je bij de bacheloropleiding Psychologie aan de UT hebt, bekijk de specialisaties.

Meer informatie opleiding Psychologie

Wil je meer weten over de opleiding Psychologie aan de UT? Lees meer over de voordelen als je deze bacheloropleiding aan de Universiteit Twente volgt en over het veelzijdige studieprogramma. Afgestudeerd psychologen zijn o.a. gewild in het onderwijs, de zorg, bij de media, in de reclamewereld, maar ook bij bedrijven en in de industrie. Lees meer over de toekomst na de bachelor psychologie

Je leert de opleiding en de Universiteit Twente pas echt goed kennen tijdens een open dag of meeloopdag. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op met het studie-informatiecentrum.

BSc
Psychologie
Campus Universiteit Twente
01 september 2014
3 jr
Voltijd
NL
Share
Chat offline (info)