Gezondheidswetenschappen
/ CuriousU
Een summer school in festivalstijl
BSc

De bacheloropleiding van Gezondheidswetenschappen

In deze opleiding leer je de organisatie en kwaliteit van de gezondheidzorg verbeteren. Hoe organiseer je de zorg het best voor de patiënt en houd je zorg tegelijkertijd betaalbaar en efficiënt?

Heb jij interesse in een opleiding die ziekte en gezondheid combineert met organisatie en beleid? Lees hieronder verder, bekijk wat deze studie aan de UT uniek maakt of lees waar je later kunt werken.

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

Gezondheidszorg in beweging

De gezondheidszorg is constant in beweging. Zo heeft de sector te maken met stijgende kosten, technische innovaties, marktwerking en een toenemende vraag naar zorg door de vergrijzing. Daarom zijn er professionals nodig die dit soort ontwikkelingen kunnen analyseren en die de zorg optimaal kunnen organiseren. Aan de Universiteit Twente word je opgeleid tot zo’n professional.

Zorgprocessen optimaliseren

Als gezondheidswetenschapper richt je het zorgproces voor de patiënt zo goed mogelijk in. Hiervoor bekijk je het hele proces, van diagnose via behandeling tot nazorg. Je houdt rekening met organisatorische, logistieke, financiële en verzekeringstechnische aspecten. Soms is de oplossing het inzetten van nieuwe technologie, soms het kiezen van een andere organisatievorm.

MARIT OVER DE BACHELOR GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN

Problemen oplossen in projecten

De bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen is de meest kleinschalige in haar soort. Tijdens de opleiding werk je veel in projecten. Hierin pas je opgedane kennis direct toe op problemen uit de praktijk en leer je samenwerken. Daarbij combineer je biomedische, bedrijfsmatige en technologische aspecten. Hierdoor kun je de invloed van nieuwe medisch-technologische ontwikkelingen beoordelen en nieuwe zorgconcepten bedenken.

Kijken vanuit verschillende perspectieven

Tijdens de opleiding Gezondheidswetenschappen leer je vanuit verschillende perspectieven naar de gezondheidszorg te kijken. Na je studie werk je samen met mensen uit verschillende disciplines, zoals artsen, managers, onderzoekers, verzekeraars en patiënten. Iedere partij heeft zijn eigen belangen. Een arts wil bijvoorbeeld een experimentele behandeltechniek voor zijn patiënt, de producent wil deze nieuwe techniek voor een goede prijs in de markt zetten, maar de verzekeraar vindt het te kostbaar om die op grote schaal te vergoeden. Tegelijkertijd maakt het management van het ziekenhuis zich zorgen over veiligheidsrisico’s van de nieuwe behandeling. En wat vindt de patiënt er zelf eigenlijk van? Als gezondheidswetenschapper zie en begrijp je de verschillende belangen en ga je op zoek naar de beste oplossing.

Gezondheidswetenschappen in Twente iets voor jou?

Spreekt de combinatie van biomedische vakken met management en beleidsmatige vakken jou aan? Wil je werken aan vernieuwingen in de zorg, maar niet als zorgverlener aan het bed van de patiënt staan? Vind je zowel biologie als economie leuk? Dan is Gezondheidswetenschappen studeren iets voor jou. De Universiteit Twente biedt je een kleinschalige onderwijsomgeving met een informele sfeer. We dagen je uit om samen te werken en oplossingen te verzinnen voor problemen uit de praktijk. Houd je van aanpakken en ben je geïnteresseerd in de innovaties in de zorg? Dan is Gezondheidswetenschappen in Twente jouw opleiding!

MEER INFORMATIE

Wil je meer weten over de bacheloropleiding Gezoendheidswetenschappen? Bekijk dan het studieprogramma, de toelatingseisen en carrièreperspectieven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

BSc
Gezondheids­wetenschappen
3 jr
Voltijd
NL 100%
Instroommoment
1 september 2015
1 september 2016
Diploma
Bachelor’s degree in Gezondheids­wetenschappen
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
nvao
Matching
Op verzoek van student
20 & 21 november 2015
Bachelor Open Dagen
Wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

Student Sanne Bentum

Je leert de gezondheidszorg in de hele breedte doorgronden

student
datum
college
lunch
campus
Meld je nu aan
Meeloopdagen

Meld je aan voor een meeloopdag en loop een dag mee met een student van de opleiding!

Meld je nu aan