Communicatiewetenschap
BSc

De bacheloropleiding Communicatiewetenschap

Communicatie is voor mensen en organisaties van vitaal belang en vindt plaats in allerlei contexten: tussen individuen, in en tussen organisaties, of bijvoorbeeld tussen overheid en burger. Daarvoor worden allerlei strategieën ingezet: van beeld en tekst tot (digitale) media en nieuwe technologieën. 

Aan de Universiteit Twente kies je voor een toegepaste communicatie opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Bekijk het studieprogramma, informatie over toelating en inschrijving of waarom jij Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente zou moeten studeren. 

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

WAT IS COMMUNICATIEWETENSCHAP? 

Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je communicatievraagstukken van organisaties. Aan de Universiteit Twente bestuderen we communicatie vanuit het perspectief van organisaties. De opleiding richt zich op de thema’s die voor communicatieprofessionals in organisaties het meest van belang zijn, namelijk:

  • Marketingcommunicatie: Hoe gaan mensen om met reclameboodschappen, op basis waarvan besluiten ze om een product te kopen en hoe pas je die kennis toe om een effectieve reclame te maken?
  • Corporate communicatie: Hoe zorg je voor effectieve communicatie binnen een organisatie en hoe ervaren medewerkers deze communicatie?
  • Technische communicatie: Hoe gebruiken mensen technische producten en hoe ontwikkel je een effectieve ondersteuning voor deze gebruikers? 

In al deze drie richtingen zijn (digitale) media en technologie niet meer weg te denken. Welke rol spelen sociale media bijvoorbeeld in het dagelijks leven van mensen. En hoe kun je met deze kennis organisaties adviseren over de inzet van digitale media? 

Communicatiewetenschap aan een technische universiteit

De manier waarop mensen en organisaties communiceren verandert. Door de snelle opkomst van nieuwe communicatietechnologieën en –trends moeten organisaties zich voortdurend aanpassen. Om daarin te slagen hebben ze professionals nodig die grondige communicatiekennis combineren met inzicht in de betekenis en mogelijkheden van technologische ontwikkelingen. Aan de Universiteit Twente leiden wij communicatiewetenschappers op die aan dat profiel voldoen. Onze combinatie van communicatie met digitale media en technologie is uniek. Lees meer over Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente

STUDENT IRIS OVER COMMUNICATIEWETENSCHAP STUDEREN

7 redenen om communicatiewetenschap te studeren

  1. In Twente volg je een toegepaste opleiding communicatiewetenschap, je leert niet alleen theorie maar deze ook in de praktijk toe te passen;
  2. Focus op digitale media en communicatietechnologie;
  3. Communicatie van organisaties;
  4. Internationaal georiënteerd studieprogramma; 
  5. Kleinschalig en projectonderwijs;
  6. Goede voorbereiding op een internationale carrière in de communicatie. 
  7. Aan de Universiteit Twente studeer je aan een campus universiteit.

Lees meer over redenen om Communicatiewetenschap te studeren.

Aan de slag als communicatieprofessional

Na je bacheloropleiding kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de vier specialisaties van de masteropleiding Communication Studies. Een communicatieprofessional die bij ons is afgestudeerd, is een volwaardige academicus die uitstekend in staat is om communicatieproblemen in de praktijk op te lossen. Afgestudeerden gaan aan de slag als communicatieadviseur, persvoorlichter, consultant of (online) marketeer. Meer informatie over de arbeidsmarkt na Communicatiewetenschap.

meer informatie en kennismaken 

Maak kennis met de opleiding Communicatiewetenschap en de Universiteit Twente: 

BSc
Communicatiewetenschap
Honoursprogramma
3 jr
Voltijd
NL 80%
EN 20%
Instroommoment
1 september 2015
1 september 2016
Diploma
Bachelor’s degree in Communicatiewetenschap
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO
Matching
Uitnodiging van de opleiding
20 & 21 november 2015
Bachelor Open Dagen
Wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Aanmelden kan nog niet, maar we laten je weten wanneer het zover is!

Je hoort van ons

Als je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen krijg je een bericht van ons!

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens