BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Communicatiewetenschap
BSc

De bacheloropleiding Communicatiewetenschap

Hoe zet je met succes een nieuw product in de markt? Welk effect heeft communicatie op de reputatie en het imago van een organisatie? Op welke manier kunnen organsiaties sociale media inzetten in hun marketingstrategie? Of hoe zorg je ervoor dat ingewikkelde huishoudelijke apparaten op een duidelijke manier worden gecommuniceerd naar de gebruikers? 

Communicatie is voor mensen van vitaal belang en vindt plaats in allerlei contexten: tussen individuen, in en tussen organisaties, of bijvoorbeeld tussen overheid en burger. Daarvoor worden allerlei strategieën ingezet: van beeld en tekst tot media en nieuwe technologieën. Op dat veelzijdige speelveld is de bacheloropleiding Communicatiewetenschap gericht. Lees meer over Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente, bekijk het studieprogramma Communicatiewetenschap, volg een online college of doe een meeloopdag

Wat is communicatie?

Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je communicatievraagstukken van organisaties.

De communicatiewetenschap bestudeert mensen door te kijken naar communicatieprocessen. Communicatie kun je daarbij breed opvatten. We communiceren niet alleen bewust, maar ook onbewust. Het is onmogelijk voor mensen om niet te communiceren. We communiceren niet alleen met woorden, maar ook met beelden. Omgevingen kunnen bijvoorbeeld communiceren; denk aan de inrichting van een winkel of een kantoor. En communicatie is meer dan eenrichtingsverkeer en meer dan massacommunicatie. Steeds vaker gaat het om interactie in plaats van het klassieke zenden en ontvangen van boodschappen. De communicatiewetenschap heeft raakvlakken met andere vakgebieden. Bijvoorbeeld sociologie, psychologie, bedrijfskunde en bestuurskunde. Meer weten over de verschillen tussen Communicatiewetenschappen en Communicatie- en Informatiewetenschappen?

Communicatie aan de Universiteit Twente

Aan de Universiteit Twente bestuderen we communicatie vanuit het perspectief van organisaties. De opleiding richt zich op de thema’s die voor communicatieprofessionals in organisaties het meest van belang zijn, namelijk:

 • Marketingcommunicatie
 • Corporate communicatie (of bedrijfscommunicatie) 
 • Nieuwe media & communicatie
 • Technische communicatie  

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje bij de online colleges van Communicatiewetenschap. 

Redenen om Communicatiewetenschap in Twente te studeren

 • In Twente volg je een opleiding toegepaste communicatiewetenschap.
 • Je leert over thema’s als marketingcommunicatie, corporate communicatie, nieuwe media & communicatie en technische communicatie.
 • In projectteams werk je aan actuele problemen van opdrachtgevers.
 • Je ontwerpt systematisch oplossingen voor communicatievraagstukken.
 • De context van een technische universiteit biedt je een unieke combinatie van communicatie met nieuwe media en technologie.
 • Je hebt mogelijkheden om in het buitenland te studeren.
 • We bieden kleinschalig onderwijs met een informele sfeer en uitstekende studiebegeleiding. 

Lees meer over redenen om Communicatiewetenschap te studeren.

STUDENT IRIS OVER COMMUNICATIEWETENSCHAP STUDEREN

Aan de slag als communicatieprofessional

Na je bacheloropleiding kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de vier specialisaties van de masteropleiding Communication Studies. Een communicatieprofessional die bij ons is afgestudeerd, is een volwaardige academicus die uitstekend in staat is om communicatieproblemen in de praktijk op te lossen. Afgestudeerden gaan aan de slag als communicatieadviseur, persvoorlichter, consultant of (online) marketeer. Meer informatie over de arbeidsmarkt na Communicatiewetenschap.

Meer informatie over de opleiding Communicatie

Wil je meer weten over de opleiding Communicatie aan de Universiteit Twente? Lees meer over de voordelen als je deze bacheloropleiding aan de Universiteit Twente volgt en over het veelzijdige studieprogramma. Je leert de opleiding en de Universiteit Twente pas echt goed kennen tijdens een open dag of meeloopdag. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op met het studie-informatiecentrum.

BSc
Communicatiewetenschap
Campus Universiteit Twente
01 september 2015
3 jr
Voltijd
NL
Communicatiewetenschap
Presentatie Open Dag

14, 15 november 2014

Download
Pre-registratie
Open Dagen 6 en 7 maart 2015
Laat hier je gegevens achter dan sturen we je een email wanneer de inschrijving open is

Bedankt

We houden je op de hoogte over de open dagen! Volg ons ook op Twitter of Facebook

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

online colleges
video's
Online colleges

Ben jij benieuwd naar de inhoud van de opleiding Communicatiewetenschap? Bekijk dan de online colleges en doe ze quiz!

Ga naar de online colleges
Share
Chat offline (info)