BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Communicatiewetenschap
/ Meeloopdag
Loop een dag mee!
BSc

De bacheloropleiding Communicatiewetenschap

Communicatie is voor mensen en organisaties van vitaal belang en vindt plaats in allerlei contexten: tussen individuen, in en tussen organisaties, of bijvoorbeeld tussen overheid en burger. Daarvoor worden allerlei strategieën ingezet: van beeld en tekst tot (digitale) media en nieuwe technologieën. 

Aan de Universiteit Twente kies je voor een toegepaste communicatie opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Lees meer over Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente

Meeloopdagen en vragen

Meld je aan voor een meeloopdag om een dag mee te lopen met een student van de Universiteit Twente! Als we je nog ergens mee kunnen helpen, kun je ons contactformulier invullen. We nemen dan contact met je op.

WAT IS COMMUNICATIEWETENSCHAP? 

Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je communicatievraagstukken van organisaties. Aan de Universiteit Twente bestuderen we communicatie vanuit het perspectief van organisaties. De opleiding richt zich op de thema’s die voor communicatieprofessionals in organisaties het meest van belang zijn, namelijk:

 • Marketingcommunicatie: Hoe gaan mensen om met reclameboodschappen, op basis waarvan besluiten ze om een product te kopen en hoe pas je die kennis toe om een effectieve reclame te maken?
 • Corporate communicatie: Hoe zorg je voor effectieve communicatie binnen een organisatie en hoe ervaren medewerkers deze communicatie?
 • Media & communicatie: Welke rol spelen sociale media in het dagelijks leven van mensen en hoe kun je met deze kennis organisaties adviseren over de inzet van sociale media?
 • Technische communicatie: Hoe gebruiken mensen technische producten en hoe ontwikkel je een effectieve ondersteuning voor deze gebruikers? 

STUDENT IRIS OVER COMMUNICATIEWETENSCHAP STUDEREN

Communicatiewetenschap aan de universiteit twente

 • In Twente volg je een toegepaste opleiding communicatiewetenschap;
 • Je leert niet alleen theorie maar deze ook in de praktijk toe te passen;
 • Unieke combinatie van communicatie met digitale media en technologie;
 • Focus op communicatie in organisaties;
 • Internationaal georienteerd studieprogramma; 
 • Kleinschalige opleiding met projectgestuu
 • Goede voorbereiding op een internationale carrière in de communicatie. 

Lees meer over redenen om Communicatiewetenschap te studeren.

Aan de slag als communicatieprofessional

Na je bacheloropleiding kun je je specialiseren in de masteropleiding. Lees meer over de vier specialisaties van de masteropleiding Communication Studies. Een communicatieprofessional die bij ons is afgestudeerd, is een volwaardige academicus die uitstekend in staat is om communicatieproblemen in de praktijk op te lossen. Afgestudeerden gaan aan de slag als communicatieadviseur, persvoorlichter, consultant of (online) marketeer. Meer informatie over de arbeidsmarkt na Communicatiewetenschap.

meer informatie en kennismaken 

Meer informatie over de opleiding Communicatiewetenschap: 

Maak kennis met de opleiding Communicatiewetenschap en de Universiteit Twente: 

BSc
Communicatiewetenschap
3 jr
Voltijd
NL

Jij weet hoe je de nieuwste mogelijkheden op het gebied van technologie en design kunt gebruiken om communicatieproblemen in organisaties op te lossen.
De opleiding Communicatiewetenschap

Share
Chat offline (info)