BETA 25% Lees hier alles over onze nieuwe websites.
••• MENU
Civiele Techniek
BSc
/ Studiekeuze
Opleiding gevonden?

De bacheloropleiding Civiele Techniek 

De bacheloropleiding Civiele Techniek van de Universiteit Twente combineert techniek met management. Kies je voor Civiele Techniek aan de Universiteit Twente, dan kies je voor een veelzijdige opleiding van hoge kwaliteit. Lees meer over de voordelen van het volgen van deze opleiding aan de UT.

Schrijf je in voor Civiele Techniek

Nog niet ingeschreven? Het kan nog steeds!
Twijfel je nog? Wij nemen contact met je op.

Technische en organisatorische deskundigheid

Civiel technici richten zich op het ontwerpen, construeren en beheren van infrastructuur en grote bouwwerken. Civiele techniek is dus een technische opleiding. Omdat bij grote projecten ook altijd bedrijfs- en bestuurskundige vraagstukken aan de orde komen, houdt de bacheloropleiding Civiele Techniek zich daar ook mee bezig. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met bezwaren van milieuorganisaties, hoe informeer je lokale bestuurders en hoe organiseer je dat alles? Tijdens de opleiding leer je dus technische en organisatorische deskundigheid combineren.

Allerlei soorten bouwwerken

In de civiele techniek gaat het om alle denkbare infrastructurele projecten en bouwwerken: wegen, bruggen, viaducten, ecoducten; kanalen, dijken, kades, stuwen, sluizen, oeverbescherming; grote gebouwen, parkeergarages, stadions, ziekenhuizen; spoorlijnen, perrons, tunnels; riolering, nutsnetwerken, saneringen, parkeer- en overslag zones; natuurherstel en -behoud.

Drie kernthema's

Civiele Techniek aan de Universiteit Twente is onderverdeeld in drie kernthema’s: bouwen, verkeer en water. Bij bouwen houd je je bezig met het functioneel ontwerp van bouwwerken en het managen van het bouwproces. Bij verkeer gaat het om maatregelen voor het beter benutten van de infrastructuur, de ontwikkeling van duurzame transportsystemen en het verbeteren van de mobiliteit via de ruimtelijke inrichting. Het thema water gaat over allerlei aspecten van waterbeheer, zoals de waterverdeling bij stuwmeren om droogteproblemen op te lossen, hoogwaterbescherming in rivieren, waterkwaliteit van grond- en oppervlaktewater, waterstromen en kustbeheer.

Meer informatie Bachelor Civiele Techniek

Lijkt de bachelor Civiele Techniek je op het lijf geschreven? Lees meer over de toelatingseisen en hoe je je kan inschrijven. Blader gerust door deze website en kom alles te weten over deze studie of vraag aanvullende informatie aan . Wil je geen bachelor, maar een master Civiele Techniek volgen? Lees dan meer over de master Civil Engineering & Management aan de UT.

/ BSc
Civiele Techniek
Campus Universiteit Twente
01 september 2014
/ impressie
Bekijk hier het verhaal van Jules, student Civiele Techniek
1
2
3
4
5
/ impressie
foto's
Chat offline (info)