Stormloop op Batavierenrace

17 december 2012


Nog nooit zijn de inschrijvingen voor de Batavierenrace zo snel verlopen als tijdens de inschrijfperiode van de 41e editie van de grootste estafetteloop ter wereld. De organisatie stond vol verbazing toen ze zagen dat er ’s nachts, direct na opening van de inschrijving, binnen enkele uren al tientallen teams zich inschreven om verzekerd te zijn van deelname aan de Batavierenrace. Na twee dagen waren al 308 teams aangemeld.

Op maandag 29 oktober om 0.00 uur ging de inschrijving voor de 41e Batavierenrace van start. In volle spanning werd gewacht op de eerste inschrijving. Toen er na tien minuten al ongeveer twintig aanmeldingen waren op de site, zag de organisatie direct hoeveel de Batavierenrace leeft in de harten van de Nederlandse studenten.

De informatieronde langs alle Nederlandse Universitaire Sportraden was geslaagd en alle bestuursleden van de sportraden wisten wat er te doen stond om mee te helpen met het verwerken van de inschrijvingen. De eerste dag van de inschrijfperiode stonden er ook direct mensen op de stoep met hun aanmeldingsformulier om dit in te leveren, iets dat noodzakelijk is om de aanmelding definitief te maken. Na twee dagen hadden al 308 teams zich aangemeld via de site en waren er 201 teams langs geweest om hun inschrijfformulier in te leveren bij de sportraden door heel het land.

Batavierenrace
Op 27 april 2013 zal voor de 41
e  keer het startschot klinken van ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace, die al bestaat sinds 1973. Ieder jaar rennen bijna 8.500 sportieve studenten vanaf het Universitair Sportcentrum in Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die door de snelste ploegen in minder dan elf uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten wordt afgelegd. Het unieke aan de race is dat deze wordt georganiseerd voor en door studenten. Na afloop van de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats waar ruim 12.000 bezoekers op afkomen.

Bericht voor de pers

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kunt u contact opnemen met Leon Schipper van de Batavierenrace: Batavierenrace
053- 4893787 / 06-50495329,
pers@batavierenrace.nl, www.batavierenrace.nl.