Sfeervolle Winterfair op de UT

Let’s Hear It for the Baby’s! 3FM Serious Request '12

maandag 10 december 2012, 12:00 - 20:00


Op 10 december wordt de boulevard op de campus van de UT omgetoverd tot een sfeervolle Winterfair: stemmingsvolle muziek, mooi versierde kraampjes en lekkere winterse hapjes. De opbrengst van deze winterfair gaat naar Serious Request '12. Studenten, medewerkers en verenigingen van de UT staan op deze Winterfair om zo een bijdrage te leveren aan het goede doel. Denk bijvoorbeeld aan warme oliebollen, geurige glühwein of zelfgemaakte kerstkaarten.

We nodigen je hierbij van harte uit. De winterfair is geopend van 12.00 tot 20.00. Tot dan!

3FM Serious Request '12: Let's Hear It for the Baby's
Van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december sluiten Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zich op in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Tijdens deze dagen eten de 3FM dj's niets en zamelen ze geld in voor het goede doel. De opbrengst van deze 3FM Serious Request actie gaat naar het Rode Kruis voor het bestrijden van babysterfte.

Babysterfte is een stille ramp die wereldwijd 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt. Belangrijkste oorzaken: gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Iedere 6 seconden sterft ergens ter wereld een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte. Een groot deel van de babysterfte is met eenvoudige hulp te voorkomen. Het Rode Kruis zet zich hier voor in en kan jouw gift goed gebruiken. Voor € 1,50 wordt een pasgeboren baby medisch onderzocht. Voor € 20,- krijgen tien moeders begeleiding en voorlichting tijdens de gehele zwangerschap. En voor € 250,- schaft het Rode Kruis een speciaal verloskundig bed aan voor een veilige bevalling.

Kom zelf in actie
Vorig jaar werd met de Serious Request actie in Leiden een recordopbrengst van ruim 8,6 miljoen euro opgehaald, toen voor moeders in oorlogsgebieden. Dat kunnen wij in Enschede natuurlijk nóg beter. Dus kom langs op de winterfair en Let's Hear It for the Baby's! De winterfair wordt georganiseerd door Apollo in samenwerking met M&C en Eenheid Campus. Voor meer informatie over de winterfair en voor inspiratie, ga naar: www.utwente.nl/SR12