Demo's en lezingen in Serious Science Café - met livestream

18 december 2012

Wetenschappers van de Universiteit Twente zijn deze week te vinden in het Serious Science Café, op het plein voor de Zuidmolen in Enschede. In de speciale Dome-tent doet de UT samen met Saxion en Enschede Promotie haar best om science te promoten. Uiteraard wordt daarbij speciale aandacht besteed aan het thema babysterfte. De volledige opbrengst die behaald wordt uit bijdrages van bezoekers gaat naar Serious Request.

In het Science Café vinden van woensdag 19 tot en met zondag 23 december verschillende demo’s, workshops en lezingen plaats. Op de eerste dag is prof. Rob Lammertink een van de sprekers namens de Universiteit Twente. Zijn praatje over water op het grensvlak past in het thema duurzaamheid.
De overige dagen staan in het teken van de thema’s Gezondheid (lezing prof. Leon Terstappen over HIV-detectie in bloed), Reduceren Babysterfte (prof. Monique L’Hoir, wiegendood), Nanotechnologie (lezingen prof. Dave Blank, prof. Harold Zandvliet en prof. Hans Hilgenkamp).

De afsluitende zondag staat in het teken van Science on Tour. Het programma wordt gecombineerd met muzikaal entertainment. Ook het Solar Team geeft een demonstratie. In de binnenstad van Enschede rijden studenten, gehuld in een wetenschapsoutfit, op een Segway rond om mensen te interesseren voor een bezoekje aan het Science Café.

Het Serious Science Café is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 14.00 uur tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Onderstaande livestream is beschikbaar op de momenten dat er een lezing gehouden wordt. Klik
hier voor het volledige programma van het Science Café.

Op woensdag 19 december zijn ook studenten van Civiele Techniek aan hun Serious Request uitdaging begonnen. Het bouwen van een enorme krattenkerstboom op het Van Heekplein is via onderstaande livestream te volgen.

Jochem Vreeman, mobiel 06 12221253