Nobel Lectures 2012

donderdag 8 november 2012, 12:30 - 13:45


De Nobelprijzen in de Natuurkunde en Scheikunde worden elk jaar in oktober uitgereikt. Sinds 2007 wordt op de UT aan de hand van deze Nobelprijzen de “Nobel lectures” gehouden. De “Nobel lectures” bestaat uit lezingen voor geïnteresseerde eerstejaars studenten TN, ST en AT, zodat zij meer inzicht krijgen in het gedane onderzoek van de Nobelprijswinnaars. Na afloop van de lezingen kunnen zij online vragen stellen aan de sprekers. Een leuke en leerzame lezing, waarbij niet alleen eerstejaars uitgenodigd zijn, maar waarbij uiteraard andere geïnteresseerde studenten en medewerkers van TNW en de UT ook van harte welkom zijn.

We hebben dit jaar twee inspirerende sprekers die ingaan op de onderwerpen van de “Nobel Prizes for Physics and Chemistry” van dit jaar. De lezingen zullen plaatsvinden op donderdag 8 november van 12.30-13.45 uur in Waaier 1:

Natuurkunde:

Lezing door Prof. Willem Vos, COPS

Serge Haroche, David J. Wineland

"for ground-breaking experimental methods that enable measuring and manipulation of individual quantum systems"

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/physics/laureates/2012/

Scheikunde:

Lezing door Prof. V. Subramanian

Robert J. Lefkowitz, Brian K. Kobilka

"for studies of G-protein-coupled receptors"

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/2012/

Contactpersoon voor meer informatie:
Gertjan Koster

g.koster@tnw.utwente.nl

tel: 053 489 4710