Beste bacheloronderzoek 2012 van UT Student

22 november 2012

Rogier Wildeboer van de Universiteit Twente heeft het beste bacheloronderzoek van Nederland uitgevoerd. De student Biomedische Technologie ontving gisteren de Student Research Award op de Student Research Conference 2012 in Utrecht, een initiatief van de Roosevelt Academy en de VSNU. Wildeboer deed onderzoek op het gebied van fotoakoestiek, een methode die de UT onder meer inzet om borstkanker op te sporen. Wildeboer werkte aan een manier om de scherpte van de beelden te verbeteren om zo uiteindelijk betere diagnoses te kunnen stellen. Hij voerde zijn onderzoek uit binnen de MIRA vakgroep Biomedical Photonic Imaging van prof. dr. ir. Wiendelt Steenbergen. Naast de eer ontvangt Wildeboer een geldbedrag van 1500 euro.

De Student Research Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar haar derde editie beleefde. De conferentie wil de aandacht vestigen op de inzet van talentvolle studenten. Een jury onder leiding van Henk Meijer, hoogleraar Computing Science, beoordeelde de afgelopen maanden honderden inzendingen. Wildeboer ontving de prijs uit handen VVD-kamerlid Pieter Duisenberg.

Joost Bruysters, mobiel 06 1048 8228