Roeland van der Veen wint Shell-Master thesis prijs

15 november 2012

Roeland van der Veen, promovendus in de vakgroep van UT-hoogleraar Detlef Lohse, is winnaar van de Shell-Master thesis prijs. De prijs is onderdeel van de Jong Talent Prijzen van de KNAW. Van der Veen krijgt de prijs, een geldbedrag van 5000 euro, uitgereikt op 30 november in het gebouw van de KNAW in Haarlem.

De talentvolle promovendus viel begin dit jaar ook al in de prijzen toen tijdens de opening van het Academisch Jaar bekend werd dat hij de afstudeerprijs van de faculteit TNW ontving. Zijn begeleider, hoogleraar Detlef Lohse, noemde hem toen ‘misschien wel de meest volwassen en originele studenten die we ooit hebben gehad. En we hebben extreem goede gehad.’ Roeland kreeg een 10 en cum laude voor zijn onderzoek naar een manier om vallende nano-druppels te meten, iets dat bijvoorbeeld van belang kan zijn voor de inkjettechnologie.