Twente doet mee met de grootste Global Entrepreneurship Week ooit

maandag 12 - zondag 18 november 2012

GEW Twente is een van de zeven ondernemende regio’s in Nederland, die actief meedoen aan de Global Entrepreneurship Week [GEW] 2012 van 12 tot 18 november. GEW is bedoeld om wereldwijd de belangstelling onder jongeren voor ondernemerschap en innovatie te stimuleren.

Het is voor het eerst dat in Twente zes partijen een gezamenlijk programma aanbieden onder de titel GEW Twente. Jongeren kunnen nu in één keer zien welke activiteiten er zijn en zich aanmelden op www.GEWTwente.nl.

De partijen zijn: Powered by Twente, Kennispark Twente, Kamer van Koophandel Oost Nederland, VentureLab Twente, Ondernemerspunt Saxion en Studentondernemer.nl.

Het GEW Twente programma biedt jongeren de mogelijkheid zelf aan de slag te gaan en prijzengeld te winnen, te komen luisteren naar jonge ondernemers en in contact te komen met mensen die kunnen helpen bij ondernemen.

Op maandag is de aftrap, met de presentatie van de zes meest innovatieve bedrijven uit het Oosten, tijdens de finale van de Young Technology Award. www.youngtechnologyaward.nl/.

Een Route Suc6 lezing biedt op dinsdag een podium aan ondernemer Steijn Pelle, Young Entrepreneur of the Year 2012 en oprichter van Cravatta Pelliano. www.kennispark.nl/evenementen/route-suc6-steijn-pelle-pelliano/
Tijdens Business Meets Twente krijgen jongeren woensdag de kans toehoorder te zijn bij oud-premier Jan-Peter Balkenende en Bernard Wientjes (meest invloedrijke Nederlander).

Ondernemer Jitse Groen (oprichter van Thuisbezorgd.nl) deelt zijn ervaringen op donderdag in een VentureClass.

Op vrijdagmiddag wordt GEWTwente op de Universiteit Twente afgesloten met de Prijsuitreiking Entrepreneurscase. Aan deze case kunnen studenten de hele week werken. http://www.studentondernemer.nl/gew-case/

In Nederland zijn 120 activiteiten gepland, die laten zien wat innovatie, lef en creativiteit teweeg kan brengen. Het hele programma van de Global Entrepreneurship Week is terug te vinden op www.gewnederland.nl en regionaal via www.GEWTwente.nl.

Datum: 12 tot 18 november 2012

Taal: Nederlands, donderdag 15-11-2012: Engels