HomeNieuwsUT lanceert MOOC over ultrageluid
Wiendelt Steenbergen.

UT lanceert MOOC over ultrageluid Gratis online cursus Ultrasound Imaging start op 5 oktober

De Universiteit Twente start op 5 oktober met de eerste Massive Open Online Course (MOOC). Geïnteresseerden kunnen zich vanaf maandag 13 juli inschrijven voor deze gratis, openbare cursus van zes weken van Technische Geneeskunde genaamd Ultrasound Imaging: What is inside?


Tijdens deze course leer je hoe ultrasound imaging wordt gebruikt in een klinische omgeving en hoe de onderliggende technologie gebruikt wordt om de patiëntenzorg te verbeteren. De course is bedoeld voor aankomende studenten die geïnteresseerd zijn in het vakgebied health, vanwege kennis of interesse in fysica, mathematica en biologie. 
Daarnaast is de MOOC gericht op medische professionals die met ultrageluid werken en meer over de techniek achter een echoapparaat willen leren.  Wiendelt Steenbergen, hoogleraar Biomedical Photonic Imaging bij onderzoeksinstituut MIRA, verzorgt een groot deel van de colleges. Ook educator Jordy van Zandwijk neemt een deel van het onderwijs voor zijn rekening

Lees meer over de MOOC Ultrasound Imaging: What is inside? en schrijf je in. 

Meer MOOC’s

De UT lanceert de komende periode naast Ultrasound Imaging nog meer MOOC’s. Later in 2015 gaat de MOOC Supply Chain van prof. Jos van Hillegersberg live. In 2016 volgen er minimaal nog twee. De zes weken durende MOOC’s worden gelanceerd via het Britse platform FutureLearn.