9 mei 2012

Clemens van Blitterswijk wordt nieuw lid KNAW

Prof. dr. Clemens van Blitterswijk, hoogleraar Tissue Regeneration en tot voor kort wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut MIRA van de UT, is een van de veertien nieuwe leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Dat maakt de KNAW bekend. Op 10 september worden de nieuwe leden geïnstalleerd.

De KNAW bewaakt de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en treedt op als adviesorgaan voor de regering. De organisatie ontleent haar gezag aan haar leden, stuk voor stuk toonaangevende wetenschappers die voor het leven worden benoemd. Op 10 september krijgt de KNAW veertien nieuwe leden. Eén daarvan is Clemens van Blitterswijk , hoogleraar van de vakgroep Tissue Regeneration en tot voor kort wetenschappelijk directeur van onderzoeksinstituut MIRA van de UT. Van Blitterswijk geldt als een autoriteit op het gebied van de regeneratieve geneeskunde. Hij heeft een indrukwekkende lijst wetenschappelijke publicaties en diverse octrooien op zijn naam staan. Ook staat de UT-hoogleraar aan de wieg van diverse spin-off bedrijven.

Van Blitterswijk beschouwt het als een eer dat hij is gevraagd voor het lidmaatschap van de KNAW: “De benoeming kwam voor mij als een aangename verrassing. De KNAW is natuurlijk een zeer prestigieus instituut en het is mooi om te zien dat de grote investeringen van de UT in de life sciences nu wederom landelijke erkenning krijgen middels deze toelating van een Twentse multidisciplinaire wetenschapper tot de biologie sectie van de KNAW.”

Share