Handleiding TeamViewer

TeamViewer

TeamViewer is een programma om pc’s op afstand over te nemen. Het programma werkt als volgt.

Op http://www.utwente.nl/icts/help vind u een download link naar TeamViewer.

tv

Door op de link TeamViewer te klikken wordt u een programma aangeboden via Internet Explorer.

Kies hierbij voor de optie “Uitvoeren” of “Run”

download

Nadat het hele programma gedownload is krijgt u nogmaals een venster te zien waarbij u moet kiezen voor “Uitvoeren” of “Run”

run

In uitzonderlijke gevallen zal Windows Firewall vragen of u het programma wilt blokkeren, of de blokkering wilt opheffen. Kiest u hierbij voor “Blokkering opheffen” of “Unblock”

unblock

Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien:

teamviewer

Geef het ID en Wachtwoord door aan de servicedesk medewerker om hulp op afstand te krijgen.