Studium Generale: Het podium voor kennis

(Foto: Rikkert Harink) Ben jij nieuwsgierig naar de spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek, politiek en maatschappij? Kom dan op dinsdagavond naar Studium Generale! Wij nodigen bijzondere wetenschappers en experts uit die met passie vertellen over de wereld waarin wij leven. Kijk bij ons programma voor al onze najaarsactiviteiten. Zes van onze avonden zijn Engelstalig en (bijna) alles is gratis toegankelijk. Hieronder de meest recente avonden, in het programma ook de rest van onze evenementen. Vind ons leuk op Facebook.com/utwenteSG of gebruik de knop hiernaast.

Als de blaadjes vallen

Depressie komt veel voor én komt vaak terug. Deze lezingencyclus staat stil bij de vraag wat een depressie precies is en wat je er tegen kunt doen. Is hardlopen de beste remedie? Met: Claudi Bockting en Bram Bakker

Lees meer

Debate about Mooc's.

MOOCs zijn geen vervanging van ‘regulier’ academisch onderwijs, maar absoluut een toevoeging. Een mengvorm maakt deze massive open online courses wellicht nog effectiever. Dat bleek tijdens het debat ‘MOOCs: hype or future?’ van UT Nieuws en Studium Generale.

Bekijk meer