Studium Generale: Het podium voor kennis

(Foto: Rikkert Harink) Ben jij nieuwsgierig naar de spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek, politiek en maatschappij? Kom dan op dinsdagavond naar Studium Generale! Wij nodigen bijzondere wetenschappers en experts uit die met passie vertellen over de wereld waarin wij leven. Kijk bij ons programma voor al onze najaarsactiviteiten. Zes van onze avonden zijn Engelstalig en (bijna) alles is gratis toegankelijk. Hieronder de meest recente avonden, in het programma ook de rest van onze evenementen. Vind ons leuk op Facebook.com/utwenteSG of gebruik de knop hiernaast.

World conflicts – Rob de Wijk

There is turmoil now in Ukraine, Syria, Iraq and several other places around the world. Which of these conflicts poses the greatest threat to world peace? Rob de Wijk explains.

Bekijk meer

De witte stilte van de Oerknal

Vincent Icke vertelt over de oorsprong van ons heelal: tijdens de zogenaamde Oerknal was er juist een bijna perfect evenwicht. Er was slechts een soort ‘witte ruis’ die ons nu inzicht geeft in het ontstaan van deeltjes, ruimte en tijd.

Bekijk meer

Voetbal

Giels Brouwer en Alfred Nijhuis vertellen over het scouten van voetballers.

Bekijk meer

Het leven als (vecht)kunst

Edgar Kruyning, beroemd budoka, aan het woord over de filosofie achter Oosterse vechtkunsten. In het algemeen: hoe ga je om met tegenslagen in het leven?

Bekijk meer