Studium Generale: Het podium voor kennis

(Foto: Rikkert Harink) Ben jij nieuwsgierig naar de spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek, politiek en maatschappij? Kom dan naar de programma’s van Studium Generale! Wij nodigen bijzondere wetenschappers en experts uit die met passie vertellen over de wereld waarin wij leven. Kijk bij ons programma voor al onze najaarsactiviteiten. Zes van onze avonden zijn Engelstalig en (bijna) alles is gratis toegankelijk. Hieronder de toekomstige activiteiten, in het programma ook de rest van onze evenementen. Vind ons leuk op Facebook.com/utwenteSG of gebruik de knop hiernaast.

Het leven als (vecht)kunst

De hardste kick uitdelen en daarmee je tegenstander vloeren? Dat lijkt bij vechtsporten essentieel. Toch draait het meer om respect voor de ander en harmonie in jezelf. Topbudoka Edgar Kruyning vertelt hoe je de lessen uit de vechtsport kunt vertalen naar het leven van alledag.

Bekijk meer

Voetbalstrategie

In topvoetbal gaan miljoenen om bij de transfer van voetballers. Hoe selecteren topclubs? Zijn objectieve wiskundige algoritmes een vervanging van de intuïtie van een scout?

Bekijk meer

Science Cafe

In dit Science cafe wordt vooral ingegaan op Richard Buckminster Fuller.

Bekijk meer