Prof.dr. Gert-Jan Hospers

picture of
Prof.dr. Gert-Jan Hospers

 

Description: Krimp!

Locatie:

Kamer:

Telefoon:

Fax:

E-mail:

Gebouw 10 - Ravelijn

RA-4246

053-4894554

053-4892159

g.j.hospers@utwente.nl

Discription City Marketing

Algemene informatie

Prof.dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) is economisch geograaf aan de Universiteit Twente. Sinds 2009 is hij tevens bijzonder hoogleraar City- en Regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 1999 studeerde Gert-Jan af in de economie, rechtsgeleerdheid en bestuurskunde aan de universiteiten van Tilburg, Utrecht en Twente. Na een baan bij het ministerie van Economische Zaken keerde Gert-Jan in 2000 terug naar de Universiteit Twente, waar hij vier jaar later promoveerde op het proefschrift Regional Economic Change in Europe: A Neo-Schumpeterian Vision. Gert-Jan is lid van de redactie van Geografie en European Spatial Research and Policy en zit in de redactieraad van het tijdschrift Regional Studies, Regional Science. Eerder was hij redacteur van Regional Insights en Regions. Gert-Jan heeft een H-index van 20 (Publish or Perish 4) en is sinds 2012 Fellow van de Regional Studies Association (FeRSA).

Expertise en onderzoek

Gert-Jan is een expert op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling in Noordwest-Europa. Sinds 2000 doet hij onderzoek naar innovatie in stad en regio, city- en regiomarketing, krimpgebieden en binnensteden. Gert-Jan is onder meer thuis in Oost-Nederland, het Ruhrgebied, Noord-Engeland en de streek rond Kopenhagen en Malmö. Met collega’s van Linköping University werkt hij thans aan een onderzoeksproject over bevolkingskrimp in de Achterhoek, Zuid-Limburg en een tweetal Zweedse regio’s. Daarnaast adviseert hij de gemeente Doetinchem over de toekomst van de binnen­­stad. Gert-Jan heeft veel geschreven voor kranten en magazines, waaronder Het Financieele Dagblad en Opinieblad Forum. Op dit moment is hij columnist voor Stadswerk Magazine en De Twentsche Courant Tubantia.

Onderwijs en lezingen

In Twente heeft Gert-Jan tal van cursussen gegeven op het terrein van economie, innovatie en regio’s. Hij is nu actief in de UT-modules Gebiedsontwikkeling en Regional Innovation and Smart Cities. In Nijmegen doceert Gert-Jan Stedelijke Economie en City- en Regiomarketing. Daarnaast is hij docent in de postdoctorale Master of Strategic Urban Studies, Master City Developer en NEPROM Masterclass Conceptontwikkeling. Bij de HAWK Göttingen geeft Gert-Jan Duitstalige seminars in de Master Regionalmanagement und Wirt­schafts­förderung. Voor lezingen kan Gert-Jan geboekt worden bij sprekersbureau Assemblee. De presentaties die hij geeft zijn meestal geïnspireerd op z’n boeken Krimp! (2010), Er gaat niets boven citymarketing (2011), Geografie en gevoel (2013) en Visies op de stad (2015).